Blog

PASTÍS DE CARABASSA I FORMATGE DE CABRA

by in Recepta abril 21, 2021

Aquí us en deixem la recepta de la mà de @badia_vinagres

Ingredients

  • Per a la base:
    • 150 g farina espelta integral
    • 45 g crema d’ametlles (ametlles torrades batudes)
    • 6 orellanes remullades en 40 ml d’aigua calenta
    • 2 cullerades d’OOVE, Sal
  • Per al farcit:
    • 300 g de carbassa rostida.
    • 200 g de formatge de cabra (o un altre formatge de la vostra elecció que fongui bé)
    • 3 cullerades grans de VINAGRE DE POMA ECO
    • 2 ous
    • 3 cullerades de maizena
    • 2 cullerades de mel
    • Canyella
    • Sal

Preparació

Preescalfeu el forn i prepararem la base: en un bol poseu les orellanes amb l’aigua i escalfeu. Deixeu reposar uns minuts i després barregeu tots els ingredients fins a aconseguir una massa homogènia manejable.
Feu una bola amb la massa, poseu-la sobre paper d’enfornar i esteneu-la amb ajuda d’un corró.

Un cop tinguem la placa de massa, poseu el motlle a sobre i retalleu les vores deixant un marge d’1-2 cm per a les vores. Poseu la massa dins del motlle (sigui amb el paper o sense, pintant lleugerament el motlle amb oli per facilitar-ne el desemmotllat). Reserveu i prepareu el farcit.

Talleu el formatge a daus, poseu-lo en un cassó i afegiu-hi el vinagre. Escalfeu a foc lent, removent constantment fins que el formatge es fongui completament i n’obtinguem una crema. Barregeu la crema de formatge i VINAGRE amb la resta d’ingredients del farcit i bateu fins a aconseguir una barreja homogènia (tindrà una consistència més aviat líquida).

Aboqueu la barreja sobre la base i fornegeu a 180˚ durant 40-45 minuts. Passat aquest temps, deixeu reposar uns 15 minuts dins del forn amb la porta lleugerament oberta, després traieu i deixeu temperar.

Quan estigui a temperatura ambient es pot servir directament o bé decorar amb fruites o verdures de temporada (figues, raïm, caqui, bolets…), fruits secs i/o llavors i servir.

Què us sembla? Us atreviu a preparar el pastís i ens en porteu un trosset?… Val amb una foto ens conformem!

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.