En este momento estás viendo Condiments medicinals amb algues

Condiments medicinals amb algues

Les algues, preses amb moderació, són aliments medicina i una bona font de minerals assimilables per l’organisme humà. Entre les seves propietats destaquen la remineralització i desintoxicació de el cos, frenen la caiguda de cabells i enforteixen els nostres ossos. Contenen proteïnes de fàcil assimilació així com carbohidrats, minerals, vitamines i oligoelements. A més són aliments tan concentrats que n’hi ha prou amb una petita quantitat per beneficiar-nos de les seves bondats.

No haurien de considerar aliments miraculosos ja que en la sinergia d’una alimentació adequada és quan les seves propietats ressalten i contribueixen a la salut.

Una de les substàncies més prodigioses especialment en l’alga kombu, és l’àcid algínic, que contribueix a l’eliminació de metalls pesants de l’organisme com l’arsènic, el plom o el mercuri.

Totes les algues són essencials per eliminar elements radioactius com l’estronci i el cobalt, donant lloc a unes sals insolubles (alginats) que s’eliminen juntament amb els desfets metabòlics de l’organisme.

Com usar-les en condiments?

Receptes de condiments amb algues.

shio KOMBU

* Shio significa sal, aquest condiment literalment significa sal de kombu. És un condiment molt yang, útil en casos de convalescència, debilitat, problemes circulatoris i anèmia. Enforteix els ronyons, la melsa i el sistema limfàtic, directament relacionat amb el sistema immune.

Ingredients:

  • 4 tires d’alga kombu deixada en remull
  • ¾ d’aigua mineral
  • 1/3 de tassa de tamri

Preparació:

  1. Remullar l’alga kombu 10 minuts.
  2. Tallar en trossos molt petits.
  3. Coure en la barreja de tamari i aigua i deixar bullir 10 minuts. Baixar el foc, i coure a foc mínim entre 1 i 2 hores.
  4. Guardar en un recipient de vidre ben tapat.
  5. Afegir la punteta d’aquest condiment sobre l’arròs o verdures.

SHIO NORI (Sal de nori)

Aquest és un condiment amb moltes propietats ajuda, per exemple, a regenerar i curar problemes de la pell (èczemes, cremades, úlceres, psoriasis …).

Energèticament és molt efectiu ajudant-nos a descarregar sucres vells de l’organisme. És una rica font de vitamina A, B12 i C que ajuda a millorar problemes de cabells i de les ungles.

Ingredients:

  • 8 fulls d’algues nori
  • 1 tassa d’aigua
  • 1 cullerada sopera de tamari

Elaboració:

  1. Tallar l’alga nori en trossos petits.
  2. Dur a bullir les algues a l’aigua amb el tamari.
  3. 3.Baixar el foc i coure durant 1 hora.
  4. Col·locar el condiment en un pot de vidre.
  5. Servir com a condiment sobre la pasta o arròs.

GOMA WAKAME

Condiment elaborat a partir d’algues wakame i llavors de sèsam. És un excel·lent remineralitzador, alcalinitza la sang i per la seva gran aportació de zinc enforteix el sistema immune. També és ric en calci, fòsfor, magnesi, manganès i ferro, el que el constitueix en un condiment útil per combatre l’anèmia i frenar la pèrdua de calci.

Ingredients:

  • 10 cullerades de llavors de sèsam
  • 5 centímetres de alga wakame

Elaboració:

  1. Torrar l’alga wakame al forn durant 10 minuts.
  2. Torrar les llavors de sèsam, en una paella, fins que quedin cruixents.
  3. Tritureu tot junt en un morter estriat.
  4. Servir sobre els cereals o les verdures.

HIJIKI AMB TAMARI

Aquest condiment té múltiples propietats, és eficaç per a combatre la caiguda de cabells, ajuda a eliminar medicaments o substàncies molt expansives de l’organisme.

Ingredients:

  • Un grapat d’algues hijiki
  • 1 cullerada sopera de tamari
  • Un rajolí d’oli de sèsam
  • gingebre
  • pebre
  • Suc de llimona

Elaboració:

  1. Deixar en remull les algues.
  2. Canviar l’aigua deL remull després d’una hora.
  3. Posar l’alga en un pot amb aigua.
  4. Afegir el tamari i l’oli de sèsam.
  5. Bullir les algues fins que el líquid es redueixi totalment i les algues es quedin molt toves.
  6. Afegir el suc de gingebre amb una mica de pebre acabat de moldre i unes gotes de llimona.

Article per Patricia Restrepo – La finestra sul cielo

Deja una respuesta