Les algues, preses amb moderació, són aliments medicina i una bona font de minerals assimilables per l’organisme humà. Entre les seves propietats destaquen la remineralització i desintoxicació de el cos, frenen la caiguda de cabells i enforteixen els nostres ossos. Contenen proteïnes de fàcil assimilació així com carbohidrats, minerals, vitamines i oligoelements. A més són aliments tan concentrats que n’hi ha prou amb una petita quantitat per beneficiar-nos de les seves bondats.
No haurien de considerar aliments miraculosos ja que en la sinergia d’una alimentació adequada és quan les seves propietats ressalten i contribueixen a la salut.
Una de les substàncies més prodigioses especialment en l’alga kombu, és l’àcid algínic, que contribueix a l’eliminació de metalls pesants de l’organisme com l’arsènic, el plom o el mercuri.
Totes les algues són essencials per eliminar elements radioactius com l’estronci i el cobalt, donant lloc a unes sals insolubles (alginats) que s’eliminen juntament amb els desfets metabòlics de l’organisme.
Com usar-les en condiments?
Receptes de condiments amb algues.
shio KOMBU
* Shio significa sal, aquest condiment literalment significa sal de kombu. És un condiment molt yang, útil en casos de convalescència, debilitat, problemes circulatoris i anèmia. Enforteix els ronyons, la melsa i el sistema limfàtic, directament relacionat amb el sistema immune.
Ingredients:
- 4 tires d’alga kombu deixada en remull
- ¾ d’aigua mineral
- 1/3 de tassa de tamri
Preparació:
- Remullar l’alga kombu 10 minuts.
- Tallar en trossos molt petits.
- Coure en la barreja de tamari i aigua i deixar bullir 10 minuts. Baixar el foc, i coure a foc mínim entre 1 i 2 hores.
- Guardar en un recipient de vidre ben tapat.
- Afegir la punteta d’aquest condiment sobre l’arròs o verdures.
SHIO NORI (Sal de nori)
Aquest és un condiment amb moltes propietats ajuda, per exemple, a regenerar i curar problemes de la pell (èczemes, cremades, úlceres, psoriasis …).
Energèticament és molt efectiu ajudant-nos a descarregar sucres vells de l’organisme. És una rica font de vitamina A, B12 i C que ajuda a millorar problemes de cabells i de les ungles.
Ingredients:
- 8 fulls d’algues nori
- 1 tassa d’aigua
- 1 cullerada sopera de tamari
Elaboració:
- Tallar l’alga nori en trossos petits.
- Dur a bullir les algues a l’aigua amb el tamari.
- 3.Baixar el foc i coure durant 1 hora.
- Col·locar el condiment en un pot de vidre.
- Servir com a condiment sobre la pasta o arròs.
GOMA WAKAME
Condiment elaborat a partir d’algues wakame i llavors de sèsam. És un excel·lent remineralitzador, alcalinitza la sang i per la seva gran aportació de zinc enforteix el sistema immune. També és ric en calci, fòsfor, magnesi, manganès i ferro, el que el constitueix en un condiment útil per combatre l’anèmia i frenar la pèrdua de calci.
Ingredients:
- 10 cullerades de llavors de sèsam
- 5 centímetres de alga wakame
Elaboració:
- Torrar l’alga wakame al forn durant 10 minuts.
- Torrar les llavors de sèsam, en una paella, fins que quedin cruixents.
- Tritureu tot junt en un morter estriat.
- Servir sobre els cereals o les verdures.
HIJIKI AMB TAMARI
Aquest condiment té múltiples propietats, és eficaç per a combatre la caiguda de cabells, ajuda a eliminar medicaments o substàncies molt expansives de l’organisme.
Ingredients:
- Un grapat d’algues hijiki
- 1 cullerada sopera de tamari
- Un rajolí d’oli de sèsam
- gingebre
- pebre
- Suc de llimona
Elaboració:
- Deixar en remull les algues.
- Canviar l’aigua deL remull després d’una hora.
- Posar l’alga en un pot amb aigua.
- Afegir el tamari i l’oli de sèsam.
- Bullir les algues fins que el líquid es redueixi totalment i les algues es quedin molt toves.
- Afegir el suc de gingebre amb una mica de pebre acabat de moldre i unes gotes de llimona.
Article per Patricia Restrepo – La finestra sul cielo