Primera recepta de l’any, naturalment, dedicada a seguir cuidant-vos preparant als vostres cossos per a la tornada a la rutina depurant el vostre organisme després d’aquests dies de festes i excessos alimentaris.
Seguim amb la setmana de neteja! Avui us proposem un “CALDET” lleuger i nutritiu, ideal POST-FESTES, fet a base de VERDURES fresques que podreu trobar a l’Espígol. Es tracta d’un caldo superdiürètic, nutritiu i amb molt poquetes calories que a més és superfàcil de preparar.
Ingredients
- 1 o 2 cullerades de AOVE
- 4 grans d’all
- 1 ceba
- 2 naps
- 2 pastanagues
- 1 branca d’api
- 2 porros
- 1 patata
- 2 fulles de llorer
- 8 tasses d’aigua (2 litres)
- 1 o 2 cullerades de salsa de soia
Preparació
Posar l’oli en una olla i quan estigui calenta afegir les verdures trossejades que saltarem a foc mig alt fins que es daurin.
Afegeix el llorer i l’aigua. Puja el foc al màxim i quan comenci a bullir baixa’l a foc mitjà. Deixa cuinar durant 1 o 2 hores.
Colem les verdures, afegim la salsa de soia i llestos!
Si volem una versió encara més lleugera, podem eliminar l’oli i coure simplement les verdures trossejades en l’aigua.
I si el voleu més nutritiu, un cop tingueu el caldo llest li podeu afegir 2 cullerades soperes de LLEVAT NUTRICIONAL o de cervesa ( producte alimentari que també trobareu a l’Espígol).
Aquest brou es pot congelar sense problemes i dura a la nevera diversos dies.